Open Water Diver

Open Water Diver

Heb je altijd al willen leren duiken, ongeëvenaarde avonturen willen beleven en zien hoe de wereld er onder water uitziet?
Dan begint het voor jou hier.

Haal je duikbrevet met de SSI Open Water Diver-cursus ’s werelds populairste en meest gevolgde basis duik cursus.

Miljoenen mensen voor jou hebben al door deze cursus leren duiken en de wonderen van de onderwaterwereld ontdekt, ook hier in Nederland, laat je verbazen.

Om je in te kunnen schrijven voor de Open Water Diver cursus (of Junior Open Water Diver cursus) moet je ten minste 10 jaar oud zijn.

De Open Water Diver cursus bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  • Theorie (online, zelfstudie of klassikaal) om de basisbeginselen van het duiken te leren begrijpen.
  • Beschutwaterduiken (Zwembad) 4 maal om de basisduikvaardigheden aan te leren en te herhalen.
  • Buitenwaterduiken 4 maal waar je de vaardigheden echt in de praktijk gaat brengen en de mooie onderwater wereld ontdekken tijdens de tourtjes die je iedere duik maakt.

Tijdens de Open Water Opleiding leer je de basis duikuitrusting te gebruiken, waaronder een masker, snorkel, vinnen, ademautomaat, console, trimvest, natpak en duikfles. Het soort uitrusting dat je zult gebruiken is gekeurd volgens de EN 250A norm dus geschikt voor de Nederlandse wateren.

Geef je op voor de Open Water Diver cursus en je kunt direct beginnen bij onze duikopleiding partner. Open Water Diver Online theorie geeft je de achtergrondinformatie die je nodig hebt om veilig te kunnen duiken en stelt je in staat om in je eigen tempo de theorie te leren, via een interactief computerprogramma.

Extra informatie

De minimum leeftijd voor het volgen van deze cursus is 10 jaar
Het spreekt misschien voor zich maar je moet kunnen zwemmen

Kosten

€ 445,- inclusief het gebruik van een complete duikuitrusting

Geldigheid

Het SSI Open Water Diver brevet is onbeperkt en wereldwijd geldig