Padi Rescue Diver

Na het afronden van de PADI Rescue Diver opleiding ben je in staat duikongevallen te voorkomen, herkennen en op te lossen. Je oefent je duikvaardigheden en wordt een betere duiker en buddy maar leert ook voor jezelf en voor anderen te zorgen. Je leert dus niet alleen beter maar óók veiliger te duiken.

In drie theorielessen en één scenario dag oefen je vaardigheden om te handelen bij bijna-ongevallen en ongevallen. Hiervoor zetten wij in het buitenwater een aantal scenario’s in scene waarna je deze gaat oefenen. Dit zijn bijvoorbeeld het redden van een bewusteloze duiker, in veiligheid brengen van een duiker in paniek en het omgaan met stressvolle situaties.

De PADI Rescue Diver cursus is een uitdagende en inspannende cursus maar ook één waar je veel van leert en die zeker de moeite waard is. Velen geven na het afronden van de opleiding aan dat het de beste opleiding is die ze tot dan toe hebben gevolgd.

Inbegrepen in deze cursus

  • Drie theorielessen
  • Één buitenwater scenario dag
  • De PADI Rescue Diver kit
  • Het PADI Rescue Diver brevet

Extra informatie

De theorielessen worden gegeven in ons clubhuis. Voor de scenario dag gaan we naar een duiklocatie in de buurt van Deventer. De precieze locatie wordt in overleg bepaald.
De kosten voor de Padi Rescue Diver cursus zijn exclusief het gebruik van een duikuitrusting. Wanneer je niet in het bezit bent van een eigen duikuitrusting kan je deze tegen gereduceerd tarief bij ons huren.
Kosten:€289,- excl. het gebruik van een duikuitrusting.
Vereisten:Je bent al in het bezit van je PADI Advanced Open Water Diver brevet of gelijkwaardig. Daarnaast ben je in het bezit van een geldig EHBO of EFR diploma of volg je bij ons ook de Emergency First Response cursus.
Geldigheid:Het PADI Rescue Diver brevet is wereldwijd en onbeperkt geldig.