Padi Rescue Diver

Op dit moment geven wij geen opleidingen.

Na het afronden van de PADI Rescue Diver opleiding ben je in staat duikongevallen te voorkomen, herkennen en op te lossen. Je oefent je duikvaardigheden en wordt een betere duiker en buddy maar leert ook voor jezelf en voor anderen te zorgen. Je leert dus niet alleen beter maar óók veiliger te duiken.

Door zelfstudie met de PADI Digitale leeromgeving, 1 zwembadsessie, 1 dag in het buitenwater en één scenario dag oefen je vaardigheden om te handelen bij bijna-ongevallen en ongevallen. Hiervoor zetten wij in het buitenwater een aantal scenario’s in scene waarna je deze gaat oefenen. Dit zijn bijvoorbeeld het redden van een bewusteloze duiker, in veiligheid brengen van een duiker in paniek en het omgaan met stressvolle situaties.

De PADI Rescue Diver cursus is een uitdagende en inspannende cursus maar ook één waar je veel van leert en die zeker de moeite waard is. Velen geven na het afronden van de opleiding aan dat het de beste opleiding is die ze tot dan toe hebben gevolgd.

Inbegrepen in deze cursus

  • Toegang tot de PADI digitale leeromgeving
  • 1x Zwembadsessie om vaardigheden aan te leren
  • 1x Buitenwater om de vaardigheden te oefenen
  • 1x Buitenwater scenario dag
  • Het PADI Rescue Diver brevet (eCard)

Extra informatie

De zwembad duiken worden gegeven in het Borgelerbad in Deventer of zwembad de Boskoele in Gorssel.
Tijdens de buitenwatersessie en scenario dag gaan we naar een duiklocatie in de buurt van Deventer. De precieze locatie wordt in overleg bepaald.
De kosten voor de PADI Rescue Diver cursus zijn exclusief het gebruik van een duikuitrusting. Wanneer je niet in het bezit bent van een eigen duikuitrusting kan je deze tegen gereduceerd tarief bij ons huren.
Vereisten:Je bent al in het bezit van je PADI Advanced Open Water Diver brevet of gelijkwaardig. Daarnaast ben je in het bezit van een geldig EHBO of EFR diploma (geen BHV) of volg je bij ons ook de Emergency First Response cursus.
Geldigheid:Het PADI Rescue Diver brevet is wereldwijd en onbeperkt geldig.